Mazowsze na Międzynarodowych Targach EKOGALA

Każdego roku Międzynarodowe Targi EKOGALA to szansa na promocję wysokiej jakości regionalnych produktów i żywności.

Tegoroczna edycja wydarzenia zgromadziła blisko 150 wystawców, producentów i przetwórców żywności, posiadających certyfikaty ekologiczne oraz wytwarzających produkty regionalne i tradycyjne. Podczas targów można było poznać bogactwo regionalnych produktów, wyrobów rzemieślniczych, a także skosztować i zakupić tradycyjnie wypiekany chleb oraz sery i wędliny przygotowywane według dawnych receptur.

Zdrowo, smacznie i atrakcyjnie

Tak w trzech słowach można streścić to, co się działo przez dwa dni targów. Impreza obfitowała w konkursy, wykłady, a także warsztaty kulinarne dla przedszkolaków oraz uczniów szkół podstawowych i średnich. Dużą atrakcją był live cooking z udziałem przedstawicieli administracji samorządowej, rządowej, a nawet delegacji z Chin.

Zaprezentowało się także województwo mazowieckie. Zainteresowani mogli poznać Mazowsze z materiałów promocyjnych i informacyjnych, jak również spróbować mazowieckich smaków, np. naturalnych soków z jagodą goji, chlebów razowych z mąki żytniej, chlebów pszennych czy bułek.

Samorząd Województwa Mazowieckiego