„SMAKI LASU” – PREMIERA DRUGIEJ SERII PROGRAMU KULINARNEGO TELEWIZJI REPUBLIKA 

Już w niedzielę 25 czerwca o godzinie 8:40 zapraszamy do Telewizji Republika na premierowy odcinek przepysznego programu pt.: „SMAKI LASU”.

Druga seria programu kulinarno-informacyjnego dla wielbicieli pysznej, leśnej kuchni składa się z 12 odcinków. Po raz kolejny będziemy mogli poznać autorskie przepisy naszych prowadzących: Karola Kusa i Jakuba Wolskiego, którzy przygotowali dla widzów specjalne kulinarne niespodzianki.

W poprzedniej serii przyrządzaliśmy tak niecodzienne dania, jak: burger z dziczyzną, majonezem jałowcowym i kiszonym czosnkiem niedźwiedzim, duszona sarnina na sposób koczowniczy, tatar z jelenia, czy dania, które pokochają nie tylko wegetarianie –prażonkę z kociołka z leśnymi ziołami, czy buchty z jagodami i śmietaną.

Przykładowe programy pierwszej serii na kanale YT Telewizji Republika:
(https://www.youtube.com/channel/UCc282c_TN8xIba_Z6GaDnQw):

Dzik w ziołach z warzywami Smaki Lasu
Soczysty burger z dziczyzną, majonezem jałowcowym i kiszonym czosnkiem niedźwiedzim | SMAKI LASU
Smaki Lasu Buchty z jagodami i śmietaną
Smażona pierś kaczki w miodzie wrzosowym Smaki Lasu
Wege prażonka z kociołka z leśnymi ziołami Smaki Lasu

W drugiej serii „Smaków lasu”, twórcy nadal będą odkrywać ciekawe regiony Polski, podkreślać różnorodność lokalnej kuchni i miejsc, w których się pojawią. Opowiedzą o znaczeniu leśnego ekosystemu, a w kulinarnej podroży towarzyszyć im będą osoby zaangażowane w ochronę polskiej przyrody.

Program kulinarny dla wielbicieli pysznej, leśnej kuchni w każdą niedzielę o godzinie 8.40 na antenie Telewizji Republika.

Telewizję Republika odbierać można drogą satelitarną, przez sieci kablowe oraz przez dostępną telewizję naziemną z lokalnych nadajników MUX w Katowicach, Warszawie, Gdańsku i Wrocławiu, a także w Internecie na stronie www.tvrepublika.pl.