Najsmaczniejsze w Łódzkiem – konkurs
Najlepsze regionalne dania i potrawy, napoje, produkty mięsne i mleczne będą rywalizować w Wojewódzkim Konkursie Produktów Tradycyjnych „Tygiel smaków”. Celem jest promocja regionalnych produktów wytwarzanych tradycyjnymi metodami.
Marszałek Grzegorz Schreiber zaprasza do udziału w konkursie „Tygiel smaków 2022”. Zgłaszać można produkty z województwa łódzkiego, które mają co najmniej 25-letnią tradycję wytwarzania, charakteryzujące się wysoką jakością, wyjątkowością, związane z kulturą i historią naszego regionu. Rywalizacja będzie się odbywać w siedmiu kategoriach: mięsa świeże, orzechy, nasiona, owoce, wyroby piekarnicze i cukiernicze, gotowe dania i potrawy, napoje, sery i inne produkty mleczne oraz inne produkty, w tym: oleje, tłuszcze, produkty rybołówstwa. Nagrodami w konkursie są statuetki „Tygielka Smaków 2022”. Wyjątkowy produkt/potrawa, któremu Komisja Konkursowa przyzna najwyższą liczbę punktów otrzyma nagrodą główną „Tygiel Smaków 2022”.
Na zgłoszenia czekamy do 25 sierpnia 2022 roku. Rozstrzygnięcie nastąpi 16 września podczas XV Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej w Łodzi.
Więcej informacji; https://tiny.pl/wxx4t
Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego